Preloader

Heldro IJs

Bij Heldro ijs geloven wij in vers en eenvoud. Daarom verkopen wij in onze opscheppunten in Ottersum en Nijmegen ultra vers schepijs, direct uit de ijsmachine, in de vitrine en dat proef je!

Contactgegevens Ottersum:

0485-511593 info@heldro.nl St Janstraat 41, 6595AA Ottersum

Contactgegevens Nijmegen:

024-7370105 nijmegen@heldro.nl Burchtstraat 122, 6511 RJ Nijmegen

Menu

Volg ons op social media

Title Image

Historie

Heldro IJs

De basis voor de roem van Heldro werd in de jaren dertig van de vorige eeuw gelegd door Sjef Heldens. Sjef was toen nog bakker en hij hield wel van een experimentje. IJs was een rage die kwam overwaaien uit Amerika. Ook in de bakkerij van Sjef werd ermee geëxperimenteerd. Hij dacht het te weten maar dat duurde toch nog even. Het lukte hem steeds beter en hij werkte aan zijn unieke én geheime recept. Zijn ijs viel erg goed in de smaak en door de groeiende vraag deed hij de bakkerij van de hand aan Thij Arts. Sjef ging verder met het ijs en hij richt in 1938 het Ambachtelijk IJsbedrijf De Heldro op.

Het witte goud

In de lente van 1950 opende Sjef Heldens en compagnon en neef Piet Heldens de nieuwe ijsfabriek. Dat blijkt ook uit een van de krantenknipsels van De Maas en Niersbode van 31 maart 1950, Hierin wordt melding gemaakt van de opening van de nieuwe ijssalon van Heldro’s IJsbedrijf. Uit het artikel blijkt ook dat Heldro ijs in de oorlogsjaren populair was:

‘HELDRO’S IJSJE KREEG IN DIE DAGEN EEN ZEKERE VERMAARDHEID, OMDAT DE FABRIKANT ER TÓCH IETS IN WIST TE GOOCHELEN, DAT SMAAK ERAAN GAF. HET GEVOLG WAS DAT DE ZAAK GROEIDE EN WANNEER WE HIEROP EVEN OP VOORUIT MOGEN LOPEN, KUNNEN WE ZEGGEN DAT DIT IJS DOOR ZOWEL DUITSERS ALS AMERIKANEN, ENGELSEN EN CANADEZEN GEGETEN WERD, OM VAN ONZE EIGEN BEWONERS NOG MAAR TE ZWIJGEN’.

Het artikel in de ‘Gennepse krant’ vertelt ook dat het Heldro IJs niet alleen in Ottersum te koop zou zijn. IJskarretjes met de naam Heldro IJs zouden in de hele omtrek de weg op gaan. De fabriek had verkooppunten in Plasmolen, Mook, Malden, Nijmegen, Berg en Dal, Cuijk, Beugen, Boxmeer, Well, Vierlingsbeek en ook Tegelen.

In de volksmond werd Heldro ijs op enig moment liefkozend “Het Witte Goud van Noord-Limburg” genoemd. Vandaag de dag maken wij nog steeds volgens het geheime familierecept Heldro ijs; zoet, zacht en vol van smaak, precies zoals Sjef het bedoeld heeft.