De IJssalon

Heldro IJs, al vele jaren een fenomeen tot in de wijde omgeving van Noord-Limburg! Tot ver buiten de provincie- en landsgrenzen komen liefhebbers wekelijks hun favoriete lekkernij halen in de IJssalon aan de Sint Janstraat in Ottersum.

54854dcbbd01b9a41423752144De basis voor de roem van ‘het witte goud van Noord-Limburg’ wordt in de jaren dertig van de vorige eeuw gelegd door Sjef Heldens, dan nog bakker van beroep. Hij richt in 1938 het Ambachtelijk IJsbedrijf De Heldro op.

Aangezien consumptie-ijs een seizoensgebonden product is, wordt in de eerste decennia van het bestaan van De Heldro in de wintermaanden ook friet verkocht om de opbrengsten gedurende het hele jaar op peil te houden. Dit duurt tot 1980. Inmiddels heeft Sjef versterking gekregen; in 1972 komen Sjefs zonen Jos en Henk vast in het ijsbedrijf werken en in 1976 nemen Jos, Henk en zijn vrouw Arianne Heldro IJs over.

Heldro-voorkantHet intrede van de derde generatie tot het management van De Heldro bewijst dat de ambachtelijke ijsbereider een echt familiebedrijf blijft. In 2003 kwam dochter Lieke en sinds 2007, haar partner Niky Pouwels in dienst bij Heldro IJs. Ook zijn zoon Henke en partner Danielle waren ondertussen toegetreden tot het bedrijf. Sinds april 2016 is Heldro in handen van de familie Verbeeten, een bekende naam in levensmiddelen in de regio. Maar het ijs is hetzelfde gebleven! Het wordt nog altijd volgens het oude, unieke familierecept op ambachtelijke wijze gemaakt.

Intussen is Heldro IJs behalve in de ruim opgezette ijssalon in Ottersum ook verkrijgbaar bij verschillende restaurants en meer dan vijftig verkooppunten in de regio. Om te zien of er ook bij u in de buurt een verkooppunt is, klik hier.